Onderzoek en advies

Onderzoek en advies

Rioleringen dienen met regelmaat te worden geïnspecteerd. Voordat het riool geïnspecteerd kan worden moet het eerst gereinigd te worden. Door het riool te inspecteren verkrijgt men een beeld van de huidige staat en eventuele gebreken, waardoor er een levensduur van de betreffende riolering bepaald kan worden. Ook kan er geïnspecteerd worden na oplevering van een nieuw riool, hierdoor kan de kwaliteit van het uitgevoerde werk (onafhankelijk) gecontroleerd worden.

Rookonderzoek

Om bijvoorbeeld de oorzaak van rioolstank te achterhalen kan er een inspectie door middel van zogenaamde rookdetectie worden uitgevoerd. Met een rookmachine wordt rook in het rioolstelsel geblazen. Zo kunnen breuken, scheurtjes of verkeerde aansluitingen worden opgespoord. Hierdoor kan zonder hak- of breekwerk snel een diagnose gesteld worden. U krijgt na deze inspectie altijd een vrijblijvende prijsopgave van de benodigde herstelwerkzaamheden en desgewenst repareren wij uw riool.

Algemeen

Helma beheert voor veel bedrijven, instellingen en overheden het rioleringsysteem. Door een zorgvuldige combinatie van inspectie en (preventieve) rioolreiniging wordt uw riolering in uitstekende conditie gehouden en komt u niet voor verrassingen te staan. Daarnaast geven wij u een eerlijk advies over de eventueel te volgen stappen. Dit vatten wij samen in een maatregelenpakket waardoor u ook financieel weet waar u aan toe bent. Tevens worden door dit rioolbeheer problemen opgelost en voorkomen waardoor (bedrijfs)processen ongestoord kunnen doorlopen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer.

Contact