Panoramo: Een volledig nieuw ontwikkeld inspectiesysteem

Panoramo is een geheel nieuw concept op het gebied van leidinginspectie. Tot 2003 gebeurde de visuele inspectie van leidingen met behulp van rijdende video-camera’s. Deze camera’s worden bediend door speciaal hiervoor getrainde operators die tijdens de video-opnamen ook de vastlegging van de toestandsaspecten verzorgen.

De Panoramo-camera daarentegen maakt tijdens de inspectie half-kogelvormige foto’s aan de voor- en achterzijde. Deze foto’s worden met een instelbaar interval genomen. De “voor” en “achter” foto worden met software verwerkt tot een 3D-beeld van de leiding. Een speciaal ontwikkeld softwareprogramma maakt het mogelijk om deze bolvormige beelden op de computer af te spelen als een video, maar dan wel zo dat u iedere gewenste plek in de leiding kunt bekijken.

Panoramo heeft vele voordelen:

  • Het systeem heeft geen uitwendige bewegende delen, dus minder kans op storingen
  • Het opgenomen beeld blijft altijd scherp, onafhankelijk van de opnamesnelheid
  • Het vastleggen van de toestandsaspecten gebeurt onafhankelijk van het vastleggen van het beeld, hierdoor ontstaat een hogere productie met opnemen en een nauwkeurigere vastlegging van de toestandsaspecten
  • De opdrachtgever ontvangt een bestand met beeldmateriaal van de inspectie waar deze zelf met behulp van de muis doorheen kan surfen. Hierdoor kan ieder beeld onafhankelijk van de inspectie bekeken worden
  • Het beeldmateriaal wordt geleverd inclusief een viewer om op toestandsaspect te zoeken en eventueel de bijbehorende rapportage te printen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer.