Quick-Lock

Helma heeft oplossingen voor vrijwel ieder rioolrenovatieprobleem. Zowel op het gebied van kousmethodes en putrenovaties, als voor deelrenovaties. Ons team van gespecialiseerde medewerkers staat klaar om uw vragen met betrekking tot renovatiemogelijkheden te beantwoorden.

Renovatie met traploos instelbare deelrenovatie manchetten: Quick-Lock
In veel rioolstelsels worden tijdens inspecties kleine schadebeelden geconstateerd. Om schadebeelden van relatief geringe omvang snel en afdoende te repareren is het Quick-Lock manchet ontwikkeld.
Het Quick-Lock manchet onderscheidt zich door de simpele plaatsingstechniek, de uitermate sterke en relatief dunne roestvrijstalen constructie en de geringe kosten ten opzichte van traditionele technieken. De deelrenovatie manchet is toepasbaar in alle ronde buizen van Ø150 mm tot en met Ø800 mm, zowel voor beton, PVC, als keramiek en ook voor PE. Voor afwijkende diameters of drukleidingen kunnen speciale manchetten worden vervaardigd.
De manchetten hebben een standaard lengte van 400 mm of 500 mm, afhankelijk van de lengte. Mocht een langere lengte noodzakelijk zijn is het mogelijke meerder manchetten aan elkaar te koppelen.

De Quick-Lock reparatie manchet is geschikt voor de meest voorkomende buismaterialen, zoals beton, PVC en keramiek maar ook voor PE. Voor de mantoegankelijke riolen kan Helma het Quick-lock BIG systeem toepassen. Dit systeem is toepasbaar vanaf rond 800 mm tot en met rond 1500 mm en heeft een standaard lengte van 20 cm. Door de snelle plaatsingsmogelijkheden van de Quick-Lock manchetten is minimale overlast voor de omgeving gegarandeerd.
De volgende schadebeelden zijn geschikt voor het toepassen van de

Quick-Lock reparatiemanchet:

  • Ernstige infiltraties
  • Zandinloop
  • Scheurvorming
  • Wortelingroei

De Quick-Lock manchet bestaat uit RVS en heeft een afdichting van EPDM rubber. Beide materialen worden al geruime tijd gebruikt in de meest agressieve omgeving zoals pompkelders en zuiveringen en hebben zich al ruimschoots bewezen.

Kwaliteit

Kwalitatief onderscheidt de Quick-Lock manchet zich t.o.v. andere deelreparatie technieken doordat de manchetten prefab worden geproduceerd. Dit wordt onderbouwt door de D.I.B.T. certificering, welke de Quick-Lock reparatiemanchet als een van de eerste reparatiemethode toegekend heeft gekregen. De sterkte van de manchetten is middels proeven en sterkteberekeningen aantoonbaar bewezen. De proeven hebben aangetoond dat de reparatiemanchet geschikt is tot een waterkolom van 5 meter. Daarom kunnen we garanderen dat de Quick-Lock reparatiemanchet een van de meest kwalitatieve duurzame oplossingen is.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer.

Contact