Waterjet: doorbraak in rioolrenovatie

Helma maakt gebruik van een waterjet-renovatierobot. Oorspronkelijk waren er voor het verwijderen van afzetting twee keuzes, ofwel de kettingfrees aansluiten op de hogedrukwagen en met veel vermogen door het riool laten gaan, met kans op schade. Ofwel de lucht aangedreven freesrobot inzetten, die wel heel precies werkt, maar vaak te weinig power heeft om wortels, cement en puin efficiënt te verwijderen. Jarenlange kennis en ervaring van zowel camera- en freesrobots, als de kracht van water is gebundeld en daaruit is de waterjet-renovatierobot tot stand gekomen. Een robot die met behulp van een camera en hogedrukwaterstraal zeer gericht afzetting, cement en wortels uit het riool wegsnijdt, waardoor met een minimaal energieverbruik een maximaal resultaat wordt behaald.

Multi-inzetbaar

De waterjet is uiterst precies en spuit álle afzetting en obstakels weg die hij tegenkomt, dus ook cementbrokken en boomwortels. De waterjet pakt met een ultrakrachtige waterstraal alléén de probleemplekken aan. Dat maakt de robot rioolvriendelijker dan welke techniek dan ook. De robot is niet alleen te gebruiken met de waterjet-arm, maar kan ook worden voorzien van een waterfrees-arm. Dat betekent dat er niets meer is dat niet kan worden verwijderd uit rioleringen met diameters van klein tot groot.

Voordelen waterjet renovatie robot op een rij
  • Gericht inzetbaar, dus geen schade in het riool op weg naar het obstakel
  • Druk traploos instelbaar, waardoor beter kan worden gedoseerd
  • Obstakels in ei-riolen kunnen in 1 arbeidsgang verwijderd worden
  • Veel lager waterverbruik dan kettingfrees
  • Sterke freesmotor, watermotor met vermogen van 6,5kW
  • Toepassingsmogelijkheden waterjet
Verwijderen van afzettingen:

De inzet van de waterjet leent zich uitstekend voor het verwijderen van bezonken afzettingen in het riool. Door het gebruik van een speciale bestuurbare spuitnozzle kan de afzetting weggespoten worden, zonder dat het riool wordt beschadigd.

Verwijderen van beton:

Met behulp van de waterjet kunnen afzettingen van hard/vast materiaal, zoals spoelcement en beton verwijderd worden. Met een traploos instelbare waterdruk tot maximaal 1000 bar worden beton en spoelcement “losgesneden“ van de buiswand.

Verwijderen van aangehechte afzetting:

Aangehechte afzetting in de vorm van vet of indringend bodemmateriaal kan eenvoudig met de waterjet verwijderd worden.

Verwijderen van wortels:

De waterjet is uitermate geschikt voor het verwijderen van wortels uit het riool. Met de bestuurbare spuitnozzle worden de wortels kapot gespoten en verwijderd bij voegverbindingen en/of inlaten.

Inlaatreiniging:

De waterjet kan ingezet worden voor inlaatreiniging. Door het aanbrengen van een uitwisselbaar gereedschapstuk kan er tot diep in de inlaat gereinigd worden.

ULTRA Hogedruk:

Door de waterjet te koppelen aan een ultra hogedruk-unit , kan de waterdruk opgevoerd worden tot 2500 bar. Met deze uitvoering kunnen de hardnekkigste afzetting van hard en/of vast materiaal verwijderd worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer.

Contact